Profesjonalne doradztwo kulinarne to nasz przepis na twój sukces!
Prowadzisz restaurację, bistro, hotel, kawiarnię, catering, stołówkę lub dark kitchen? Twoja domena to kuchnia polska, włoska, japońska, nowoczesna? Bez względu na to, jakiego rodzaju potrawy serwujesz i kim są twoi goście, gwarantujemy kompleksowe wsparcie dla gastronomii. Organizujemy szkolenia dla kucharzy, managerów i restauratorów oraz warsztaty kulinarne. Dostarczymy ci najświeższe pomysły na rozwój twojego biznesu.
Poznaj najnowsze trendy w kuchni i naszą różnorodną ofertę szkoleń dla gastronomii! Stworzymy dla ciebie indywidualny program spotkania dopasowany do twoich potrzeb.
Oferujemy kompleksowe doradztwo kulinarne
- Testy produktów
- Szkolenia produktowe
- Szkolenia pracowników
- Pokazy kulinarne
- Warsztaty kulinarne
- Indywidualne konsultacje
- Praca nad koncepcjami
- Panele degustacyjne - wine pairing
Zagadnienia, które poruszamy podczas szkoleń dla szefów kuchni, managerów i restauratorów
- Sezonowa karta menu
- Food cost - podstawy pracy z produktem
- Mięso / ryby - podział i obróbka techniczna
- Finger food - kuchnie świata
- Kuchnia wegańska
- Zero waste
- Food plating - prezentacja i aranżacja talerza
- Szkolenia z zarządzania zespołem
- Techniki obróbki i filetowania ryb
- Sushi - dobór składników, przygotowanie
- Ramen, buliony, toppingi
- Zupy orientalne
- Azjatycki street food
- Klasyki kuchni Azji
- Azjatyckie desery
- Orientalne akcenty w kuchniach świata
- Karta win do dań kuchni azjatyckich
- Pizza neapolitańska
- Pizza klasyczna
- Pizza rzymska - pinsa, alla pala
(al metro) - Pizza al taglio
- Pizza nowoczesna
- Prefermenty - biga i poolish
- Pasta - rodzaje i dobór składników, sosy
- Klasyki kuchni włoskiej
- Karta win do dań kuchni śródziemnomorskiej