Przejdź do głównej treści
Akademia Pizzy
Akademia Orientu
Akademia PizzyAkademia Pizzy

Akademia Pizzy

Akademia Pizzy to studio kulinarne wyposażone w profesjonalne piece do wypieku pizzy (Scugnizzo Napoletano SCN-6 i OEM Supertop 635 L) i wyspę warsztatową do pracy nad idealnym ciastem. Podczas warsztatów pizzy zdobędziesz wiedzę na temat składników, a także poznasz receptury na wszystkie rodzaje włoskiego przysmaku. Podczas warsztatów z pizzaiolo przetestujesz je, a później spróbujesz. Spotkasz tu pasjonatów kuchni śródziemnomorskiej - podczas szkoleń ze specjałów kuchni danego kraju czy regionu.

Dla profesjonalistów branży horeca:

  • restauracji serwujących kuchnię śródziemnomorską
  • pizzerii
  • trattorii
  • hoteli
  • lokali z włoskimi pozycjami w karcie menu

Przykładowa tematyka

  • Pizza neapolitańska
  • Pizza klasyczna
  • Pizza rzymska - pinsa, alla pala
    (al metro)
  • Pizza al taglio
  • Pizza nowoczesna
  • Prefermenty - biga i poolish
  • Pasta - rodzaje i dobór składników, sosy
  • Klasyki kuchni włoskiej
  • Karta win do dań kuchni śródziemnomorskiej

Gdzie nas znajdziesz?

Akademia PizzyAkademia Pizzy

Zobacz inne akademie

Sprawdź inne akademie

Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Akademia Pizzy
Czego szukasz?
Zamknij
Akademia Pizzy
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu