Przejdź do głównej treści
Royale z białych szparagów z truflą
Royale z białych szparagów z trufląRoyale z białych szparagów z truflą
Nowość
Kategoria: Zupy

Royale z białych szparagów z truflą

4 osoby
Składniki

Veloute ze szparagów:
200 ml bulionu drobiowego
300 g białych szparagów
200 ml śmietanki 30%
Sól, ocet biały winny - do smaku

Baza do Royale:
2 jajka
300 g veloute ze szparaga
80 g szparaga pokrojonego w drobną kosteczkę

Puree truflowe:
500 g pieczarek
100 ml bulionu wołowego
80 g masła
30 g trufli 
Sól, pieprz - do smaku
Olej do smażenia

Przygotowanie

Veloute:
Zagotuj bulion i śmietankę, dodaj obrane i pokrojone szparagi. Gotuj na średnim ogniu przez 15 min. Zmiksuj na gładki krem i przecedź przez gęste sito. Dopraw do smaku.

Baza Royale:
300 g zimnego veloute wymieszaj z jajkami. Na dno głębokich talerzy włóż pokrojone w kosteczkę szparagi, zalej masą i szczelnie zawiń folią. Gotuj na parze 90°C przez 9 min. Przestudź.

Puree truflowe:
Pieczarki pokrój w cząstki. Przesmaż na złoty kolor na oleju. Zalej bulionem i gotuj przez 5 min. Zmiksuj z truflami na gładką masę. Dodaj zimne masło, zmiksuj jeszcze raz, dopraw do smaku.

Paweł Fajfrowski
Autor przepisu
Paweł Fajfrowski
Royale z białych szparagów z trufląRoyale z białych szparagów z truflą
Royale z białych szparagów z truflą
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Royale z białych szparagów z truflą
Czego szukasz?
Zamknij
Royale z białych szparagów z truflą
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu