Przejdź do głównej treści
Krem z pietruszki z limonką i okoniem morskim
Krem z pietruszki z limonką i okoniem morskimKrem z pietruszki z limonką i okoniem morskim
Kategoria: Zupy

Krem z pietruszki z limonką i okoniem morskim

2 osoby
Składniki

• Filet z okonia morskiego 120 g
• Pietruszka 1 kg
• Szalotka 3 szt.
• Czosnek 4 ząbki
• Tymianek 4 gałązki
• Ziele angielskie-  do smaku
• Liść laurowy - do smaku
• Limonka 50 ml
• Śmietana 100 ml
• Bulion warzywny 1 l

Dekoracje:
• Pomidorki cherry
• Mikroliście
• Limonka

Przygotowanie

Pokrój pietruszkę, szalotkę i czosnek na mniejsze kawałki. Następnie przesmaż delikatnie warzywa i dorzuć przyprawy (tymianek, ziele angielskie, liść laurowy), podlej bulionem i gotuj do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie, wyciągnij przyprawy i dodaj śmietanę oraz limonkę, a następnie dokładnie zmiksuj na gładką masę. Zamarynuj pomidorki cherry w oliwie cytrynowej, soli i pieprzu, a następnie wyłóż na blaszkę. Piecz w 140℃ do zarumienienia skórki. Filet z okonia morskiego przesmaż na oliwie, dopraw solą i pieprzem młotkowanym.

Sposób podania:
Całość podaj w głębokim talerzu - do talerz wlej krem, rybę wyłóż na górę wraz z dodatkami.

 

Krem z pietruszki z limonką i okoniem morskimKrem z pietruszki z limonką i okoniem morskim
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Krem z pietruszki z limonką i okoniem morskim
Czego szukasz?
Zamknij
Krem z pietruszki z limonką i okoniem morskim
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu