Nowość
Kategoria: Z kalendarza 2025
1 osoba
Składniki
- Czosnek siekany Asian Choice 10 g
- Imbir 20 g
- Pasta curry 5 g
- Olej sezamowy 5 g
- Bulion warzywny 200 ml
- Dasida wołowa 15 g
- Mleczko kokosowe Asiya 100 ml
- Pak choi ½ szt.
- Grzyby shimeji ¼ pęczka
- Marchewka ½ szt.
- Udon makaron Asiya 60 g
- Opcjonalnie omlet tamago 1 szt.
Przygotowanie
Przesmaż czosnek, imbir i pastę curry na oleju sezamowym. Zalej bulionem warzywnym. Dopraw dashidą wołową i zabiel mleczkiem kokosowym.
Do gotującego się bulionu wrzuć liście pak choi, grzyby shimeji i marchewkę pokrojoną w zapałki oraz makaron udon.
Gdy makaron zmięknie podawaj zupę z ulubionymi dodatkami. W mojej wersji jest to omlet tamago.