Przejdź do głównej treści
Zupa tajska z makaronem udon i grzybami shimeji
Zupa tajska z makaronem udon i grzybami shimejiZupa tajska z makaronem udon i grzybami shimeji
Nowość

Zupa tajska z makaronem udon i grzybami shimeji

1 osoba
Składniki
  • Czosnek siekany Asian Choice 10 g
  • Imbir 20 g
  • Pasta curry 5 g
  • Olej sezamowy 5 g
  • Bulion warzywny 200 ml
  • Dasida wołowa 15 g
  • Mleczko kokosowe Asiya 100 ml
  • Pak choi ½ szt.
  • Grzyby shimeji ¼ pęczka
  • Marchewka ½ szt.
  • Udon makaron Asiya 60 g
  • Opcjonalnie omlet tamago 1 szt.
Przygotowanie

Przesmaż czosnek, imbir i pastę curry na oleju sezamowym. Zalej bulionem warzywnym. Dopraw dashidą wołową i zabiel mleczkiem kokosowym.

Do gotującego się bulionu wrzuć liście pak choi, grzyby shimeji i marchewkę pokrojoną w zapałki oraz makaron udon.

Gdy makaron zmięknie podawaj zupę z ulubionymi dodatkami.  W mojej wersji jest to omlet tamago.

Grzegorz Dawidziuk
Autor przepisu
Grzegorz Dawidziuk
Zupa tajska z makaronem udon i grzybami shimejiZupa tajska z makaronem udon i grzybami shimeji
Zupa tajska z makaronem udon i grzybami shimeji
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Zupa tajska z makaronem udon i grzybami shimeji
Czego szukasz?
Zamknij
Zupa tajska z makaronem udon i grzybami shimeji
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu