Nowość
Kategoria: Z kalendarza 2025
1 osoba
Składniki
- Makaron tagliatelle La Fileja 125 g
- Sos kurkowy 120 g
- Speck 50 g
- Masło 30 g
- Szczypiorek 5 g
- Kurka świeża 20 g (do dekoracji)
- Wino białe 30 g
Składniki na sos do makaronu:
- Szalotka 80 g
- Kurki mrożone Forrest 600 g
- Bulion warzywny 100 g
- Kurkuma 6 g
Przygotowanie
Na patelni podsmaż szalotkę, dodaj rozmrożone kurki i podsmaż wszystko razem. Całość zblenduj w blenderze kielichowym na gładką masę.
Makaron gotuj przez 4 minuty. W tym czasie na patelni podsmaż speck. Podlej białym winem, dodaj sos, masło i ugotowany makaron. Całość wyłóż na talerz. Udekoruj podsmażoną kurką i szczypiorkiem.