Przejdź do głównej treści
Makaron tagliatelle z kurkami
Makaron tagliatelle z kurkamiMakaron tagliatelle z kurkami
Nowość

Makaron tagliatelle z kurkami

1 osoba
Składniki
  • Makaron tagliatelle La Fileja 125 g
  • Sos kurkowy 120 g
  • Speck 50 g
  • Masło 30 g
  • Szczypiorek 5 g
  • Kurka świeża 20 g (do dekoracji)
  • Wino białe 30 g

Składniki na sos do makaronu:

  • Szalotka 80 g
  • Kurki mrożone Forrest 600 g
  • Bulion warzywny 100 g
  • Kurkuma 6 g
Przygotowanie

Na patelni podsmaż szalotkę, dodaj rozmrożone kurki i podsmaż wszystko razem. Całość zblenduj w blenderze kielichowym na gładką masę.

Makaron gotuj przez 4 minuty. W tym czasie na patelni podsmaż speck. Podlej białym winem, dodaj sos, masło i ugotowany makaron. Całość wyłóż na talerz. Udekoruj podsmażoną kurką i szczypiorkiem.

Tomasz Apanasewicz
Autor przepisu
Tomasz Apanasewicz
Makaron tagliatelle z kurkamiMakaron tagliatelle z kurkami
Makaron tagliatelle z kurkami
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Makaron tagliatelle z kurkami
Czego szukasz?
Zamknij
Makaron tagliatelle z kurkami
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu