Przejdź do głównej treści
Kebab drobiowy z serem owczym i warzywami
Kebab drobiowy z serem owczym i warzywamiKebab drobiowy z serem owczym i warzywami
Nowość

Kebab drobiowy z serem owczym i warzywami

1 osoba
Składniki
  • Kebab drobiowy Al Safar 150-200 g
  • Tortilla pszenna ok. 25 cm Al Safar 1 szt.
  • Ser owczy Yala 60 g
  • Cebula 80 g
  • Ketchup łagodny Al Safar 30 g
  • Majonez Al Safar 30 g
  • Cytryna ¼ szt.
  • Kolendra świeża 20 g
  • Warzywa świeże (pomidor, ogórek)
  • Owoc granatu
Przygotowanie

Pod rusztem ułóż cebule pokrojone w piórka, tak by konfitowały się w tym co będzie z niego skapywać.

Nałóż zamrożone mięso na kebab grilla i zacznij opiekać.

Obracając ruszt, ścinaj stopniowo usmażone partie do cebuli, która po chwili powinna nabrać ciekawego smaku.

Podgrzej tortille na płaskim grillu lub w piecu tak,  aby dostała temperatury. Ułóż na nie upieczone mięso. Całość udekoruj owczym serem, świeżymi sałatami i warzywami jak pomidor czy ogórek, owoc granatu także świetnie się sprawdzi.

Sos:
Wymieszaj majonez z sokiem z cytryny.

Grzegorz Dawidziuk
Autor przepisu
Grzegorz Dawidziuk
Kebab drobiowy z serem owczym i warzywamiKebab drobiowy z serem owczym i warzywami
Kebab drobiowy z serem owczym i warzywami
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Kebab drobiowy z serem owczym i warzywami
Czego szukasz?
Zamknij
Kebab drobiowy z serem owczym i warzywami
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu