Nowość
Kategoria: Z kalendarza 2025
1 osoba
Składniki
- Kebab drobiowy Al Safar 150-200 g
- Tortilla pszenna ok. 25 cm Al Safar 1 szt.
- Ser owczy Yala 60 g
- Cebula 80 g
- Ketchup łagodny Al Safar 30 g
- Majonez Al Safar 30 g
- Cytryna ¼ szt.
- Kolendra świeża 20 g
- Warzywa świeże (pomidor, ogórek)
- Owoc granatu
Przygotowanie
Pod rusztem ułóż cebule pokrojone w piórka, tak by konfitowały się w tym co będzie z niego skapywać.
Nałóż zamrożone mięso na kebab grilla i zacznij opiekać.
Obracając ruszt, ścinaj stopniowo usmażone partie do cebuli, która po chwili powinna nabrać ciekawego smaku.
Podgrzej tortille na płaskim grillu lub w piecu tak, aby dostała temperatury. Ułóż na nie upieczone mięso. Całość udekoruj owczym serem, świeżymi sałatami i warzywami jak pomidor czy ogórek, owoc granatu także świetnie się sprawdzi.
Sos:
Wymieszaj majonez z sokiem z cytryny.