Kategoria: Wege
5 osób
Składniki
- Pomarańcza deserowa 2 szt.
- Grejpfrut 2 szt.
- Kiwi 2 szt.
- Marakuja świeża 2 szt.
- Syrop klonowy 80 g
- Pureé marakuja Ponthier 100 g
- Agar 3 g
- Figa świeża 3 szt.
- Truskawka świeża 10 szt.
- Czerwona porzeczka 100 g
- Ser wegański feta 400 g
- Smoczy owoc 1 szt.
- Malina 10 szt.
- Świeża mięta kilka listków
Przygotowanie
Pomarańczę i grejpfruta wyfiletuj. Kiwi obierz i pokrój w plasterki. Figę pokrój na cząstki. Wydrąż miąższ z marakui, część podgrzej z pureé i syropem klonowym, dodaj agar, zagotuj i schłodź. Następnie zmiksuj na żel. Fetę pokrój na kawałki. Przygotuj inne dodatki.