Kategoria: Wege
5 osób
Składniki
- Kalafior brunoise kosteczka 4mm 1,5 kg
- Rodzynki sułtańskie Cook Basic 200 g
- Świeże zielone szparagi 1 pęczek
- Napój roślinny sojowy lub migdałowy 0,5 l
- Kremowy ser wegański 400 g
- Płatki drożdżowe nieaktywne Cook Vege 30 g
- Vegenuggetsy Cook Vege 15 szt.
Dodatki:- Olej zielony, np. szczypiorkowy
- Mikroliście
- Rzodkiewka
- Fasolka edamame 300 g
Przygotowanie
Rodzynki namocz w podgrzanym napoju sojowym lub migdałowym.
Szparagi obierz i zblanszuj – zahartuj w wodzie z lodem.
Kalafior podgrzej na patelni, gdy lekko się zrumieni dodaj namoczone rodzynki, podlej napojem po moczeniu rodzynek. Dodaj pokrojone szparagi. Na koniec dodaj zimny kremowy serek, aby wygładzić risotto, oraz płatki drożdżowe.
Vegenugettsy usmaż.
Sposób podania:
Poszczególne składniki wyłóź na talerz, udekoruj według uznania.