Kategoria: Wege
Składniki
- Spód do pizzy bezglutenowy Arco 5szt.
- Pomidory pelati La Regina 500 g
- Wege mozarella 500 g
- Boczniak 300 g
- Czosnek 2-3 ząbki
- Olej 100 ml
- Papryka grillowana Arco 1 puszka
- Sól, pieprz, oregano - do smaku
- Oliwki calamata 200 g
- Szpinak 100 g
- Rukola 50 g
- Oliwa 80 g
Przygotowanie
Pomidory zgnieć widelcem, dodaj oliwę, dopraw solą, pieprzem oraz oregano. Zetrzyj mozzarellę. Boczniaki przesmaż na oleju z dodatkiem świeżego czosnku. Sos z pomidorów rozsmaruj na gotowym spodzie do pizzy, dodaj starty ser, zapiecz w piecu do pizzy. Po wyjęciu wyłóż dodatki – boczniaki, paprykę, oliwki, szpinak i rukolę.