Kategoria: Wege
5 osób
Składniki
- Burger sensational 5 szt.
- Bułka czerwona Grano 5 szt.
- Awokado połówki 4 szt.
- Tempura 100 g
- Sos guacamole 300 g
- Sałatka lolo bionda 1 szt.
- Mango 1 szt.
- Purée mango Ponthier 100 g
- Papryka chili 1 szt.
- Mięta kilka listków
Przygotowanie
Zamrożonego burgera włóż do pieca rozgrzanego do 200°C na 12 min. Awokado pokrój w cząstki, zamocz je w tempurze i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Mango posiekaj w drobną kostkę i zmieszaj z purée mango. Posiekaj drobno miętę i papryczkę chili, dodaj do mango, całość wymieszaj.
Opiecz bułkę.
Sposób podania:
Złóż burgera z przygotowanych składników.