Nowość
Kategoria: Śródziemnomorska
5 osób
Składniki
- Jogurt grecki 1 l
- Czosnek 4 ząbki
- Wędzona papryka 2 łyżeczki
- Kmin rzymski ½ łyżeczki
- Sok z cytryny 1 łyżka
- Koperek świeży 1 pęczek
- Mięta świeża 1 pęczek
- Sól do smaku
Jajo poche:
- Jajka 10 szt.
- Woda 2 l
- Ocet spirytusowy 100 ml
Opcjonalne dodatki:
- Mix chlebów wykwintnych Grano
- Croissant Grano Premium
- Croissant z czekoladą Grano Premium
- Croissant z nadzieniem pistacjowym Grano Premium
- Mix ciastek francuskich wykwintny Grano Premium
- Naleśniki amerykańskie Grano
- Frankfurterki Eat Meat
- Boczek wędzony plastry Eat Meat
Przygotowanie
Czosnek wyciśnij przez praskę. Zioła posiekaj drobno. Wszystkie składniki wymieszaj. Dopraw solą do smaku.
Zagotuj wodę z octem. Zmniejsz ogień, aby woda lekko puszczała bąbelki. Jajko wybij do filiżanki. Wlej jajko szybkim ruchem na wodę. Pozostaw na 2 ½ min. Wyjmij i od razu serwuj.
Franfurterki i boczek podgrzej w opiekaczu lub na grillu.
Jogurt ułóż na dnie talerza, robiąc wgłębienie na środku. We wgłębienie ułóż jajko poche. Polej chrupiącym chilli. Posyp świeżym koperkiem i miętą. Serwuj ze świeżym pieczywem.