Przejdź do głównej treści
Tortilla z chorizo
Tortilla z chorizoTortilla z chorizo

Tortilla z chorizo

10 osób
Składniki

• Chorizo pikantne 600 g
• Jaja 14 szt.
• Ziemniaki 1 kg
• Czosnek 4 ząbki
• Olej 200 ml
• Sól, pieprz
• Miks papryk – do dekoracji
• Papryka czerwona nadziewana serem Ginos - do dekoracji
• Oliwki czarne gigant Arco – do dekoracji

Przygotowanie

Na oleju obsmaż cienko pokrojone plastry ziemniaków z czosnkiem i cebulą. Po chwili odlej z patelni zbędny olej i wlej ubite wcześniej jaja, dopraw solą i pieprzem do smaku. Smaż całość na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 4 minuty z każdej strony. Na suchej patelni obsmaż pokrojone w plastry chorizo. 

Sposób podania: 
Na talerz wyłóż omlet i plastry chorizo, udekoruj według uznania.

Tortilla z chorizoTortilla z chorizo

Zobacz też kategorie

Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Tortilla z chorizo
Czego szukasz?
Zamknij
Tortilla z chorizo
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu