Przejdź do głównej treści
Risotto z truflami
Risotto z truflamiRisotto z truflami

Risotto z truflami

4 osoby
Składniki
  • Ryż Carnaroli 320 g
  • Bulion warzywny 1 l 
  • Wino białe wytrawne 100 ml 
  • Parmezan tarty 100 g
  • Masło 60 g
  • Trufla czarna 20 g
  • Oliwa z oliwek extra virgin
  • Sól, pieprz
Przygotowanie

Na oliwie przesmaż ryż i podlej białym winem, odparuj. Kontynuuj gotowanie, dolewając bulion warzywny. Na koniec dodaj parmezan i masło. Pozostaw na kilka min. pod przykryciem. W międzyczasie pokrój truflę w plastry. Przed podaniem całość dopraw do smaku.

Risotto z truflamiRisotto z truflami

Zobacz też kategorie

Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Risotto z truflami
Czego szukasz?
Zamknij
Risotto z truflami
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu