Przejdź do głównej treści
Paella mini
Paella miniPaella mini

Paella mini

10 osób
Składniki

• Oliwa 100 ml 
• Ryż Arborio 500 g
• Czosnek 4 ząbki 
• Szalotka 2 szt.
• Wino białe do gotowania Campi Reali 200 ml 
• Bulion rybny
• Szafran nitki 2 g
• Olej 100 ml
• Krewetki argentyńskie 10 szt.
• Małże 500 g
• Chorizo 500 g
• Miks świeżych papryk – do dekoracji
• Koper włoski, szczypior – do dekoracji

Przygotowanie

Na oliwie przesmaż ryż, dodaj 2 ząbki czosnku i szalotki, podlej 100 ml białego wina, odparuj. Dodaj szafran. Kontynuuj gotowanie, dolewając bulion rybny, aż ryż będzie al dente.

Na drugiej patelni rozgrzej olej i dodaj posiekany czosnek, obsmaż krewetki i małże, dolej 100 ml białego wina. Gdy 3/4 wina odparuje, dodaj chorizo w plastrach. 

Sposób podania:
Paellę serwuj na minipatelniach. Udekoruj według uznania.

Paella miniPaella mini
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Paella mini
Czego szukasz?
Zamknij
Paella mini
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu