Przejdź do głównej treści
Mule zapiekane
Mule zapiekaneMule zapiekane

Mule zapiekane

10 osób
Składniki

• Mule w muszli Sea Story 2,5 kg
• Oliwa pomace Yes Chef 50 g
• Czosnek 4 ząbki
• Szalotka 150 g
• Białe wino do gotowania Campi Reali 200 ml
• Śmietanka 18% 1 l
• Ser Pecorino Romano 100 g
• Bagietka pszenna – do dekoracji
• Bazylia – do dekoracji

Przygotowanie

Na oliwie pomace przesmaż czosnek i szalotkę, podlej winem, zredukuj. Dodaj śmietanę, ponownie zredukuj. Dodaj połowę sera, zamieszaj i wrzuć mule. Gotuj aż do ich otwarcia.

Sposób podania:
Przełóż na talerz, posyp serem i zapiecz pod salamandrem. Posyp pudrem z suszonej bagietki i bazylii. 

Mule zapiekaneMule zapiekane
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Mule zapiekane
Czego szukasz?
Zamknij
Mule zapiekane
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu