Mąka pszenna do pizzy 5037
Pomidor koktajlowy żółty
Pomidor koktajlowy
Oliwki Kalamata drylowane
Brokuł mini broccolini
Szparagi zielone
Wyrabiaj ciasto, zaczynając od mąki i drożdży, stopniowo dolewając do nich wodę. Po zawiązaniu siatki glutenowej dodaj cukier, następnie sól i dalej wyrabiaj ciasto. Na koniec wlej oliwę extra virgin i chwilę mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Wyjmij ciasto z dzieży i złóż metodą "slap and fold". Zostaw je do odpoczynku pod przykryciem. Po 30 minutach powtórz proces, a następnie zostaw na kolejne 30 minut. Następnie ciasto obtocz w semolinie i rozwałkuj do rozmiarów blaszki (to ciasto wystarcza na 2 blaszki GN 1/1). Pozostaw ciasto w blaszce na 30 minut pod przykryciem. Posmaruj je mieszanką oliwy extra virgin i wody (10 g + 10 g na jedną blaszkę GN), zrób charakterystyczne wgniecenia w cieście za pomocą palców i dopraw według uznania (solą morską, ziołami świeżymi), udekoruj pomidorkami koktajlowymi lub broccolini mini ze szparagami.Pozostaw pod przykryciem na 60 minut, następnie piecz w temperaturze 220°C przez 12 minut.