Przejdź do głównej treści
Figi zapiekane z jamón serrano i serem Manchego
Figi zapiekane z kozim seremFigi zapiekane z kozim serem

Figi zapiekane z kozim serem

4 osoby
Składniki

• Figi 12 szt.
• Wino czerwone 80 ml
• Cukier brązowy 3 łyżki
• Powidła śliwkowe 100 g
• Rolada kozia pleśniowa 200 g
• Orzech pini Cook Premium

Przygotowanie

Figi (8 szt.) umyj i osusz. Przekrój na ćwiartki (nie do końca). Pozostałe figi przetnij na połówki, zalej je winem, dodaj cukier i gotuj przez 5 min. Po tym czasie zmiksuj owoce, dodając powidła śliwkowe i jeszcze raz zagotuj.

Figi przekrojone na ćwiartki napełnij wcześniej przygotowaną konfiturą i kawałkami sera koziego. Włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC na ok. 6 min. Podawaj posypane prażonymi orzechami pinii. 

Figi zapiekane z kozim seremFigi zapiekane z kozim serem
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Figi zapiekane z kozim serem
Czego szukasz?
Zamknij
Figi zapiekane z kozim serem
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu