Przejdź do głównej treści
Cielęcina vitello tonato z marynowanymi kurkami Forrest
Cielęcina vitello tonato z marynowanymi kurkami ForrestCielęcina vitello tonato z marynowanymi kurkami Forrest
Nowość

Cielęcina vitello tonato z marynowanymi kurkami Forrest

Składniki
  • Górka cielęca bez kości
  • Kurki marynowane Forrest
  • Tuńczyk w sosie własnym Sea Story
  • Kapary małe
  • Kapary z szypułkami
  • Majonez Horeca Aroma Premium
  • Musztarda dijon Horeca Aroma
  • Jogurt naturalny inBianco
  • Czarny czosnek
Przygotowanie

Oczyść górkę cielęcą, obsmaż na patelni z dodatkiem soli. Odłóż na kratkę, żeby mięso odpoczęło, następnie nasmaruj musztardą dijon, obłóż liśćmi szałwii, zwiń w folię spożywczą. Spakuj próżniowo i gotuj na parze w 65° przez 1 h (w zależności od grubości batona, gotuj między 45-60 minut). 
Małe kapary posiekaj, dodaj do tego tuńczyka z sosem własnym, majonez, odrobinę musztardy i jogurt naturalny (inBianco), następnie zmiksuj na gładką konsystencję.

Część kaparów odsącz z zalewy, osusz i wrzucić na rozgrzany olej na 5 sekund. Następnie listki szałwii wrzuć na rozgrzany olej i przesmaż 5 sekund (do lekkiej zmiany koloru, wtedy należy szałwię wyciągnąć).

Cielęcinę pokrój na cienkie plastry. Na talerz wyłóż sos z tuńczyka, następnie ułóż pokrojoną cielęcinę, udekoruj przesmażonymi kaparami oraz liśćmi szałwii i marynowanymi kurkami. Do dekoracji możesz także użyć czarnego czosnku. Obierz go, rozgnieć, rozrób go z odrobiną majonezu i przygotuj sos. 

Cielęcina vitello tonato z marynowanymi kurkami ForrestCielęcina vitello tonato z marynowanymi kurkami Forrest
Cielęcina vitello tonato z marynowanymi kurkami Forrest
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Cielęcina vitello tonato z marynowanymi kurkami Forrest
Czego szukasz?
Zamknij
Cielęcina vitello tonato z marynowanymi kurkami Forrest
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu