Przejdź do głównej treści
Sałatka z burakiem i kompresowanym grejpfrutem
Sałatka z burakiem i kompresowanym grejpfrutemSałatka z burakiem i kompresowanym grejpfrutem
Kategoria: Sałatki

Sałatka z burakiem i kompresowanym grejpfrutem

2 osoby
Składniki

• Burak świeży 80 g
• Grejpfrut 1 szt.
• Twaróg 70 g
• Orzechy włoskie łuskane Cook Basic 30 g
• Miks sałat 100 g
• Miód 30 g
• Oliwa EV 30 g
• Sól i pieprz - do smaku

Przygotowanie

Umyte buraki zapakuj w folię aluminiową, dopraw solą, piecz w piekarniku w temp. 200°C przez 1 h. Obierz grejpfruta i pokrój go na kawałki, zapakuj do worka vacuum i dodaj miód. Włóż worek do pakowarki próżniowej i zgrzej, wyciągając powietrze. Powtórz czynność dwukrotnie – tak, aby w szybki sposób grejpfrut przeszedł smakiem miodu. Orzechy włoskie upraż na rozgrzanej patelni, następnie posiekaj. Upieczone buraki obierz ze skóry i pokrój w cienkie półplastry. Umyty miks sałat przelej oliwą i dokładnie wymieszaj, ułóż na górę sałaty rozkruszony twaróg, orzechy, kompresowany grejpfrut i buraki. Całość dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem młotkowanym.

Sałatka z burakiem i kompresowanym grejpfrutemSałatka z burakiem i kompresowanym grejpfrutem
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Sałatka z burakiem i kompresowanym grejpfrutem
Czego szukasz?
Zamknij
Sałatka z burakiem i kompresowanym grejpfrutem
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu