• Burak świeży 80 g
• Grejpfrut 1 szt.
• Twaróg 70 g
• Orzechy włoskie łuskane Cook Basic 30 g
• Miks sałat 100 g
• Miód 30 g
• Oliwa EV 30 g
• Sól i pieprz - do smaku
Umyte buraki zapakuj w folię aluminiową, dopraw solą, piecz w piekarniku w temp. 200°C przez 1 h. Obierz grejpfruta i pokrój go na kawałki, zapakuj do worka vacuum i dodaj miód. Włóż worek do pakowarki próżniowej i zgrzej, wyciągając powietrze. Powtórz czynność dwukrotnie – tak, aby w szybki sposób grejpfrut przeszedł smakiem miodu. Orzechy włoskie upraż na rozgrzanej patelni, następnie posiekaj. Upieczone buraki obierz ze skóry i pokrój w cienkie półplastry. Umyty miks sałat przelej oliwą i dokładnie wymieszaj, ułóż na górę sałaty rozkruszony twaróg, orzechy, kompresowany grejpfrut i buraki. Całość dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem młotkowanym.