Przejdź do głównej treści
Zielony ogórek z tofu marynowanym w pomarańczy
Zielony ogórek z tofu marynowanym w pomarańczyZielony ogórek z tofu marynowanym w pomarańczy
Kategoria: Przystawki

Zielony ogórek z tofu marynowanym w pomarańczy

15 osób
Składniki

• Sok pomarańczowy 500 ml
• Imbir 1 mały kawałek
• Papryczka chili 1/2 szt.
• Sos Mirin 100 ml
• Tofu 1 kostka
• Ogórek 1 szt.
• Czarnuszka – do dekoracji
• Mikrogroszek – do dekoracji

Przygotowanie

Zagotuj sok pomarańczowy, dodaj imbir, chilli i mirin. Odstaw do ostygnięcia. W tak przygotowanej zalewie zamarynuj tofu przez noc. Ogórki pokrój cienko po długości, tofu zaś w kostkę. Zwiń w plastry ogórka. 

Sposób podania:
Udekoruj czarnuszką i mikrogroszkiem.

Zielony ogórek z tofu marynowanym w pomarańczyZielony ogórek z tofu marynowanym w pomarańczy
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Zielony ogórek z tofu marynowanym w pomarańczy
Czego szukasz?
Zamknij
Zielony ogórek z tofu marynowanym w pomarańczy
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu