Tatar:
• Krzyżowa wołowa 1 kg
• Szalotka 200 g
• Szczypiorek drobny 100 g
• Olej z pestek dyni Horeca Aroma Gold 50 ml
• Sól, pieprz, cukier, ocet sherry – do smaku
Majonez szczypiorkowy:
• Żółtka 2 szt.
• Musztarda dijon 1 łyżeczka
• Sól, pieprz, cukier – do smaku
• Oliwa szczypiorkowa 250 ml
Dodatkowo:
• Jaja przepiórcze sadzone
• Kapary smażone
• Grzyby shimeji marynowane
• Air bag pork Sosa
Tatar:
Krzyżową oczyść z wszystkich błon, następnie pokrój w regularną kostkę. Szalotkę i szczypiorek drobno posiekaj. Mięso wymieszaj z wszystkim dodatkami i przyprawami.
Majonez szczypiorkowy:
W misce wymieszaj żółtka z musztardą i przyprawami. Następnie cienkim strumieniem wlej oliwę szczypiorkową i mieszaj rózgą do uzyskania konsystencji majonezu.
Sposób podania:
Składniki dania wyłóż na talerz.