Tartaletki z pastą z sepii i śledziem:
• Twaróg sernikowy 300 g – do pasty
• Tusz z sepii 50 g – do pasty
• Sól, pieprz – do pasty
• Śledź 200 g
• Koper – do smaku
• Marynowana cebula czerwona 100 g
Tartaletki z pastą pomidorową i salami Milano:
• Twaróg sernikowy 300 g – do pasty
• Koncentrat pomidorowy 50 g – do pasty
• Suszone pomidory 50 g – do pasty
• Salami Milano 150 g
Tartaletki z pastą z masłem orzechowym i szynką:
• Twaróg sernikowy 300 g – do pasty
• Masło orzechowe 80 g – do pasty
• Prosciutto di Parma 150 g
• Pumpernikiel 50 g
Tartaletki z pastą cytrynową z łososiem wędzonym:
• Twaróg sernikowy 300 g – do pasty
• Sok z cytryny 50 ml – do pasty
• Starta i sparzona skórka z 1 cytryny – do pasty
• Łosoś 200 g
• Mix mini tartaletki Pidy 1 op.
Składniki past wymieszaj w mikserze na jednolitą masę. Do gotowych foremek pidy wyciśnij gotową pastę twarogową, udekoruj wskazanymi składnikami.