Kategoria: Przystawki
Składniki
- Polędwica wołowa
- Szpinak
- Oliwa extra virgin truflowa
- Czerwona cebula
- Ser Parmezan Parmigiano Reggiano
- Pomidory malinowe
- Musztarda francuska Horeca Aroma Premium
Przygotowanie
Głowę z polędwicy wołowej oczyść i podsmaż na rozgrzanej patelni, aby mięso się ścięło. Następnie pozostaw mięso, aby ostygło. Następnie posiekaj je w kostkę i dodaj starty parmezan oraz do smaku odrobinę musztardy francuskiej. Następnie całość dopraw oliwą truflową oraz solą.
Kolejno zblanszuj szpinak lub przesmaż na patelni, wymieszaj z wcześniej drobno pokrojoną cebulą czerwoną, doprawiając oliwą truflową solą i pieprzem. Następnie pomidory malinowe sparz, obierz ze skóry, wyciągnij gniazda nasienne oraz pokrój w kostkę (concase).
Kolejno na talerzu układaj: zblanszowany szpinak z cebulą, pomidora, wołowinę.