Przejdź do głównej treści
Ravioli z kalarepy, konfitowanej kaczki z kremem z dyni
Ravioli z kalarepy, konfitowanej kaczki z kremem z dyniRavioli z kalarepy, konfitowanej kaczki z kremem z dyni
Nowość
Kategoria: Przystawki

Ravioli z kalarepy, konfitowanej kaczki z kremem z dyni

10 osób
Składniki

Ravioli:
1 kalarepa
400 g nogi z kaczki konfitowanej
½ pęczka szczypioru
2 szalotki
Sól, pieprz - do smaku

Krem z dyni:
1 dynia piżmowa
50 ml sosu do kimchi
50 g masła
Sól, pieprz - do smaku

Dodatki:
Olej chilli
Pestki dyni

Przygotowanie

Ravioli:
Mięso nogi z kaczki poszarp, szalotkę i szczypior posiekaj. Wymieszaj całość i dopraw do smaku. Kalarepę obierz i pokrój w cienkie plasterki (mniejsze niż 1 mm) - muszą być przezroczyste. Układaj farsz na plastrach i zawijaj.

Krem z dyni:
Dynię nakłuj i piecz w całości w temp. 160°C przez 1 godz. Ostudź, wydrąż środek, zmiksuj miąższ na ciepło z masłem. Dopraw sosem kimchi, solą, pieprzem i ewentualnie zakwaś np. sokiem z limonki.

Sposób podania:
Serwuj ravioli na kremie, skrop olejem chilli i posyp prażonymi pestkami dyni.

Paweł Fajfrowski
Autor przepisu
Paweł Fajfrowski
Ravioli z kalarepy, konfitowanej kaczki z kremem z dyniRavioli z kalarepy, konfitowanej kaczki z kremem z dyni
Ravioli z kalarepy, konfitowanej kaczki z kremem z dyni
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Ravioli z kalarepy, konfitowanej kaczki z kremem z dyni
Czego szukasz?
Zamknij
Ravioli z kalarepy, konfitowanej kaczki z kremem z dyni
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu