Kategoria: Przystawki
5 osób
Składniki
Bulion:
- Pasta miso jasna 60 g
- Bulion warzywny 1 l
- Suszone glony kombu 30 g
- Sól, pieprz
Dodatki:
- Kasza quinoa Grano 500 g
- Kmin rzymski
- Cieciorka w puszce Arco 1 szt.
- Sałatka wakame 300 g
- Ogórek świeży 500 g
- Mango świeże 1 duże
- Marynowana tykwa 200 g
- Awokado połówki mrożone 5 szt.
- Fasolka edamame 200 g
- Pomidorki cherry 300 g
- Mikroliście groszku 1 op.
- Sezam czarny - do dekoracji
Przygotowanie
Bulion:
Bulion warzywny zagotuj z dodatkiem wodorostów kombu. Wodorosty wyjmij i pokrój w cienkie paski. Do bulionu dodaj pastę miso.
Dodatki:
Kaszę quinoa ugotuj z dodatkiem kuminu w osolonej wodzie w stosunku 2:1. Mango pokrój w paski, ogórka w kostkę, a awokado w kawałki.
Sposób podania:
Kaszę wyłóż w misce, poukładaj na niej wszystkie składniki, zalej całość gorącym bulionem miso.