Nowość
Kategoria: Makarony
Składniki
- Okoń nilowy
- Rigattoni
- Sos z żółtych pomidorków koktajlowych
- Rzepa arbuzowa
- Białe wino do gotowania Campi Reali
- Szczypior
Przygotowanie
Okonia nilowego wrzuć na noc do solanki 3%. Z fileta wykrój cienkie plasterki, przesmaż je na rozgrzanej patelni. Rybę zdejmij z patelni, następnie zalej ją białym winem, odparowuj i dodaj wcześniej przygotowany sos z żółtych pomidorków koktajlowych. Do sosu dodaj ugotowane rigattoni, wymieszaj całość i dodaj usmażoną rybę. Rzepę arbuzową pokrój w cienkie plasterki, następnie w julienne. Dodaj ją na górę do dekoracji dania oraz posyp posiekanym szczypiorek.
Sos z żółtych pomidorków koktajlowych: przesmaż cebulę białą z czosnkiem, zalej białym winem, odparuj i dodaj żółte pomidory. Odparuj, gdy się zagęści, zmiksuj na gładki sos, dodając masło.
Rybę możesz podać także w przesmażonym teście z tempury i kombuchy.