• Świeca wołowa 800 g
• Czosnek 20 g
• Imbir świeży 20 g
• Sos sojowy 80 ml
• Mirin 80 ml
• Sake 80 ml
• Tymianek 3 gałązki
• Papryczka chili 3 g
• Rozmaryn 2 gałązki
• Kolendra 1/3 pęczka
Pozostałe składniki:
• Marchew 150 g
• Brokuł 150 g
• Brukselka 100 g
• Cebula czerwona 150 g
• Miks grzybów leśnych 200 g
• Makaron trofie 800 g
• Sos teriyaki 25 ml
• Sos słodko-pikantny 25 ml
• Bulion 150 ml
• Sól, pieprz – do smaku
Mięso pokrój w plastry, dodaj posiekany czosnek, imbir, sos sojowy, mirin, sake, tymianek, papryczkę chili, rozmaryn i kolendrę. Pozostaw do zamarynowania na 12 godz.
Warzywa (marchew, brokuł, brukselkę i cebulę) i grzyby leśne pokrój według uznania, przysmaż na patelni, odstaw na bok (pamiętaj żeby warzywa pozostały chrupkie!).
Zamarynowane mięso odsącz na sitku z marynaty (marynatę zachowaj). Usmaż mięso na mocno rozgrzanej patelni, dodaj wcześniej przygotowane warzywa, sosy (teriyaki i słodko-pikantny), bulion, po czym dodaj marynatę.
Całość dokładnie zagotuj, podawaj z wcześniej przygotowanym makaronem.
W razie potrzeby na koniec dopraw do smaku.