Przejdź do głównej treści
Makaron troffie z polędwiczką z dzika
Makaron troffie z polędwiczką z dzikaMakaron troffie z polędwiczką z dzika
Nowość
Kategoria: Makarony

Makaron troffie z polędwiczką z dzika

Składniki
  • Makaron trofie mrożony
  • Burak pasiasty Chioggia
  • Dzik - polędwiczki mrożone
  • Sos lubczykowy
  • Cebula czerwona
  • Czosnek
  • Ocet figowy
  • Przyprawia Savoria do steków
  • Campi Reali - wino czerwone do gotowania
Przygotowanie

Polędwiczki z dzika pokrój w cienkie plastry, następnie czosnek, a cebulę w piórka. Buraka Chioggia pokrój w cienkie plastry. Wrzuć to wszystko do miski i skrop lekko octem figowym. Gotuj makaron i jednocześnie rozgrzej patelnię oraz przesmaż na na niej wraz z olejem plastry polędwiczki z dzika. Jak się mięso zetnie, ściągnij je z patelni. Na tą samą dodaj cebulę z czosnkiem, przesmaż chwilkę, zalej czerwonym winem (do gotowania), odparowuj alkohol. Dodaj odrobinę wody z gotowanego makaronu, zagęść masłem. Kolejno na patelnię wrzuć zagotowany makaron, przesmażoną polędwiczkę, posiekany lubczyk, na sam koniec - jak wszystkie składniki się połączą - dodaj buraka Chioggia, aby złapał temperaturę. Całość wyóż na talerz. Możesz dodać ser pecorino Romano.

Makaron troffie z polędwiczką z dzikaMakaron troffie z polędwiczką z dzika
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Makaron troffie z polędwiczką z dzika
Czego szukasz?
Zamknij
Makaron troffie z polędwiczką z dzika
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu