- Makaron trofie mrożony
- Burak pasiasty Chioggia
- Dzik - polędwiczki mrożone
- Sos lubczykowy
- Cebula czerwona
- Czosnek
- Ocet figowy
- Przyprawia Savoria do steków
- Campi Reali - wino czerwone do gotowania
Polędwiczki z dzika pokrój w cienkie plastry, następnie czosnek, a cebulę w piórka. Buraka Chioggia pokrój w cienkie plastry. Wrzuć to wszystko do miski i skrop lekko octem figowym. Gotuj makaron i jednocześnie rozgrzej patelnię oraz przesmaż na na niej wraz z olejem plastry polędwiczki z dzika. Jak się mięso zetnie, ściągnij je z patelni. Na tą samą dodaj cebulę z czosnkiem, przesmaż chwilkę, zalej czerwonym winem (do gotowania), odparowuj alkohol. Dodaj odrobinę wody z gotowanego makaronu, zagęść masłem. Kolejno na patelnię wrzuć zagotowany makaron, przesmażoną polędwiczkę, posiekany lubczyk, na sam koniec - jak wszystkie składniki się połączą - dodaj buraka Chioggia, aby złapał temperaturę. Całość wyóż na talerz. Możesz dodać ser pecorino Romano.