Przejdź do głównej treści
Makaron fusilli z kremem parmezanowym i soloną ricottą
Makaron fusilli z kremem parmezanowym i soloną ricottą Makaron fusilli z kremem parmezanowym i soloną ricottą
Kategoria: Makarony

Makaron fusilli z kremem parmezanowym i soloną ricottą

4 osoby
Składniki

Krem parmezanowy:
• Pieczarki świeże 100 g
• Por 100 g
• Szalotka 100 g
• Bulion warzywny 300 ml
• Śmietanka 27% 400 ml
• Masło 60 g
• Ser Parmigiano Reggiano 100 g

Makaron:
• Makaron Fusilli 300 g
• Masło 120 g
• Pieprz czarny w ziarnach

Dodatki:
• Ser Grana Padano - do posypania
• Solona ricotta 120 g
• Oliwa z oliwek 60 ml

Przygotowanie

Krem:
Przysmaż pieczarki, pory i szalotkę na maśle. Wlej bulion i śmietankę, dodaj parmezan, zdejmij z ognia. Całość zblenduj i dopraw do smaku.

Makaron:
Ugotuj makaron w gorącej, osolonej wodzie. Ziarna czarnego pieprzu zgnieć. Makaron odcedź i wrzuć na patelnię, dopraw masłem i pieprzem.

Krem wlej na talerz, na krem wyłóż makaron. Przypraw oliwą, słoną ricottą i płatkami startego sera Grana Padano.

Makaron fusilli z kremem parmezanowym i soloną ricottą Makaron fusilli z kremem parmezanowym i soloną ricottą
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Makaron fusilli z kremem parmezanowym i soloną ricottą
Czego szukasz?
Zamknij
Makaron fusilli z kremem parmezanowym i soloną ricottą
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu