Kategoria: Makarony
10 osób
Składniki
• Makaron spaghetti alla chitarra 800 g
• Oliwa pomace 50 ml
• Cebula 100 g
• Czosnek 6 ząbków
• Papryka chilli 2 szt.
• Wino białe wytrawne 250 ml
• Frutti di mare Sea Story 600 g
• Pomidorki O Sole Mio Ginos 300 g
• Oliwki czarne krojone Cook Premium 300 g
• Masło 200 g
• Natka pietruszki 50 g
• Szpinak baby 150 g
• Oliwki czarne
• Sól – do smaku
Przygotowanie
Ugotuj makaron. Na patelni z oliwą przesmaż cebulę, czosnek i paprykę chilli, dodaj owoce morza. Całość smaż przez chwilę, następnie podlej białym winem, poczekaj, aż wino odparuje. Dodaj pomidorki, oliwki, zimne masło, szpinak i natkę pietruszki. Makaron połącz z sosem.
Sposób podania:
Danie udekoruj świeżymi liskami szpinaku.