
• Zielone jabłko 2 szt.
• Miód Simply Sweet 2 łyżki
• Żubrówka 30 ml
• Goździk 3 szt.
• Herbatniki 150 g
• Migdały płatki Cook Basic 50 g
• Crème brûlée Debic 500 ml
• Sorbet jabłkowy Grycan 100 ml
• Cukier Cukier Królewski - do koloru
• Mięta świeża - do smaku
• Chabry płatki Raps - do smaku
Jabłka pokrój w cząstki, usuwając gniazda nasienne. Ułóż na papierze SAGA, dodając miód, goździki i Żubrówkę. Tak przygotowane jabłka zawiń w sakiewki, włóż do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika na 15 minut. Migdały upraż na złoty kolor. Herbatniki rozkrusz w blenderze, dodając prażone migdały (kruszonka nie może być zbyt drobno zmielona). Do głębokiego talerza wysyp kruszonkę, ułóż prażone w papierze SAGA jabłka i zalej gotowym crème brûlée. Włóż na ok. 1 godz. do lodówki. Przed podaniem crème brûlée posyp cukrem i opal, aby uzyskać karmel. Udekoruj listkami świeżej mięty, płatkami chabrów i kulką sorbetu jabłkowego.