Przejdź do głównej treści
Gruszka z mango w koszyczku
Gruszka z mango w koszyczkuGruszka z mango w koszyczku
Kategoria: Desery

Gruszka z mango w koszyczku

15 osób
Składniki

• Korpus koszyk maxi deserowy 60/45 15 szt.

Żelka mango
• Pulpa mango 250 g
• Pasta Dreidoppel brzoskwinia-marakuja 20 g
• Sanett 12 g 

Krem gruszkowy
• Śmietana 32% 200 g (1)
• Mascarpone 200 g
• Sanett 24 g
• Śmietana 32% 328 g (2)
• Cukier 48 g
• Pasta Gruszka Dreidoppel 50 g

Przygotowanie

Żelka mango:
Pulpę mango zagotuj. Dodaj Sanett oraz pastę, wymieszaj. Masę wlej do form silikonowych o średnicy 4 cm i zamroź.

Krem gruszkowy:
Śmietanę (1) i cukier zagotuj. Dodać Sanett, wymieszaj. Następnie dodaj serek mascarpone, wymieszaj razem do połączenia się składników. Dodaj śmietanę (2) i pastę. Przykryj folią i odstaw do lodówki na 12 godz. Zastygnięty krem ubij w mikserze i nałóż do połowy koszyczka. Włóż żelkę i pozostałą część kremu.

Do dekoracji użyj listków lemon Barbara Decor oraz świeżych owoców i mikroziół.

Gruszka z mango w koszyczkuGruszka z mango w koszyczku
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Gruszka z mango w koszyczku
Czego szukasz?
Zamknij
Gruszka z mango w koszyczku
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu