Stek z młodej kapusty:
1 młoda kapusta
50 g masła
1 ząbek czosnku
2 gałązki tymianku
Sól, pieprz - do smaku
Marynowane grzybki:
Mieszanka grzybków marynowanych
Sól, pieprz - do smaku
Sos miso:
200 g miodu
50 ml sosu sojowego
400 ml soku pomarańczowego
75 g pasty miso jasnej
25 g mąki migdałowej prażonej
50 g tahini
40 ml Mirinu
20 ml syropu klonowego
50 g puree z calamansi
Stek:
Kapustę pokrój na 4 ćwiartki. Gotuj na parze w 95°C przez 5 min. Zahartuj w wodzie z lodem. Odcedź i wysusz. Rozgrzej masło, dodaj czosnek, tymianek i smaż kapustę na złoty kolor. Dopraw do smaku.
Grzybki:
Grzybki odcedź z zalewy i dopraw do smaku.
Sos miso:
Z miodu i sosu sojowego zrób karmel. Zalej sokiem z pomarańczy i zredukuj do postaci syropu. Dodaj pozostałe składniki i całość zmiksuj na gładki sos. Przecedź i schłodź.