Przejdź do głównej treści
Śledź z purée ziemniaczanym i groszkiem
Śledź z purée ziemniaczanym i groszkiemŚledź z purée ziemniaczanym i groszkiem
Kategoria: Dania główne

Śledź z purée ziemniaczanym i groszkiem

10 osób
Składniki

• Śledź 1,2 kg
• Cebula 500 g
• Ogórek konserwowy 200 g
• Jabłko 200 g
• Kwaśna śmietana 300 g
• Majonez 100 g
• Ocet – do smaku
• Cukier – do smaku
• Ziemniaki 1,5 kg
• Masło 200 g
• Śmietana 100 g
• Groszek zielony 800 g
• Cukinia 300 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Siano z pora – do dekoracji

Przygotowanie

Cebulę pokrój w piórka, delikatnie posól i dodaj pokrojonego w paski ogórka i jabłko. Dodaj kwaśną śmietanę i majonez, dopraw octem i cukrem do smaku. Wymieszaj. Śledzia pokrój w paski, ułóż na talerzu. Obok ułóż przygotowaną wcześniej cebulę ze śmietaną. Przygotuj purée ziemniaczane: ugotuj ziemniaki, zmieszaj z śmietaną i masłem. Na talerz wyłóż groszek podsmażony z cukinią, doprawiony solą i pieprzem, udekoruj sianem z pora.

Śledź z purée ziemniaczanym i groszkiemŚledź z purée ziemniaczanym i groszkiem
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Śledź z purée ziemniaczanym i groszkiem
Czego szukasz?
Zamknij
Śledź z purée ziemniaczanym i groszkiem
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu