Przejdź do głównej treści
Sandacz po polsku z ziemniakami i purée brokułowym
Sandacz po polsku z ziemniakami i purée brokułowymSandacz po polsku z ziemniakami i purée brokułowym
Kategoria: Dania główne

Sandacz po polsku z ziemniakami i purée brokułowym

10 osób
Składniki

• Sandacz filet 1,5 kg
• Ziemniaki 1,5 kg
• Masło 200 g
• Pieczarka świeża 400 g
• Cebula 200 g
• Jajko 5 szt.
• Brokuły 600 g
• Kozi ser 150 g
• Mleko 100 ml
• Pietruszka natka 1 pęczek

Przygotowanie

Sandacza dopraw solą i pieprzem, a następnie upiecz w piecu w temp. 150oC przez ok. 6 minut. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na maśle. Dodaj pokrojone na ćwiartki pieczarki i razem podsmaż. Na koniec dodaj ugotowane i pokrojone w cząstki jajko oraz posiekaną natkę pietruszki.

Ziemniaki ugotuj i przyrządź z masłem na aksamitne purée.

Brokuł ugotuj w mleku z kozim serem, a następnie zmiksuj i przetrzyj przez sito. 

Sposób podania:
Przyrządzonego sandacza ułóż na purée ziemniaczanym. Na rybie ułóż pieczarki z jajkiem, a obok purée z brokuła.

Sandacz po polsku z ziemniakami i purée brokułowymSandacz po polsku z ziemniakami i purée brokułowym
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Sandacz po polsku z ziemniakami i purée brokułowym
Czego szukasz?
Zamknij
Sandacz po polsku z ziemniakami i purée brokułowym
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu