Red Snapper:
• Filet z ryby Red Snapper 150 g
• Sól aromatyzowana pomarańczą i dymem 2 g
• Kawa w ziarnach 5 g
• Oliwa z oliwek 10 ml
• Pieprz - do smaku
• Cukier - do smaku
Warzywa:
• Purée z czosnku 1 łyżka
• Zielony groszek Cook Basic 50 g
• Szparagi 150 g
• Masło 20 g
• Pesto bazyliowe Ginos 30 g
• Sól - do smaku
• Pieprz - do smaku
Purée:
• Purée z ziemniaków 60 g
• Masło 20 g
• Śmietana 40% 20 ml
• Sól - do smaku
• Pieprz - do smaku
Rydze:
• Rydz 2 szt.
• Masło 10 g
• Purée z szalotki 5 g
• Sól - do smaku
• Pieprz - do smaku
Sos:
• Białe wytrawne wino 20 ml
• Sok z cytryny 10 ml
• Śmietana 40% 100 ml
• Liofilizowany zielony pieprz 0,5 g
• Sól - do smaku
• Cukier - do smaku
Filet ryby pokrój na porcje ok. 150 g. Ziarna kawy rozkrusz i dodaj aromatyzowaną sól, wymieszaj z oliwą z oliwek z dodatkiem pieprzu oraz odrobiną cukru. Rybę włóż do przygotowanej marynaty na ok. 2 godz. Przygotuj arkusz papieru do gotowania i ułóż na nim filet Red Snappera, z papieru uformuj sakiewkę, następnie wstaw ją do piekarnika nagrzanego do temp. 120°C na 20 min.
Przygotuj arkusz papieru do gotowania, ułóż na nim czosnek, szparagi oraz groszek, dodając masło, pesto, sól i pieprz. Z papieru uformuj szczelnie zamkniętą sakiewkę, następnie wstaw ją do garnka z gotującą wodą na ok. 3 minuty.
Do gotowego purée z ziemniaków dodaj masło i śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Podczas podgrzewania często mieszaj.
Na arkuszu papieru do gotowania ułóż namoczone wcześniej rydze, szalotkę i masło, dopraw je solą i pieprzem. Z papieru uformuj łódkę i wstaw ją do piekarnika nagrzanego do temp. 140°C na ok. 15 min.
Do garnka wlej wino oraz sok z cytryny i gotuj do momentu odparowania połowy płynu, następnie dodaj śmietanę i gotuj na małym ogniu ok. 5 min. Całość dopraw solą, cukrem i zielonym pieprzem.