Nowość
Kategoria: Dania główne
10 osób
Składniki
Ravioli:
1 kalarepa
400 g nogi z kaczki konfitowanej
½ pęczka szczypioru
2 szalotki
Sól, pieprz - do smaku
Krem z dyni:
1 dynia piżmowa
50 ml sosu do kimchi
50 g masła
Sól, pieprz - do smaku
Dodatki:
Olej chilli
Pestki dyni
Przygotowanie
Ravioli:
Mięso nogi z kaczki poszarp, szalotkę i szczypior posiekaj. Wymieszaj całość i dopraw do smaku. Kalarepę obierz i pokrój w cienkie plasterki (mniejsze niż 1 mm) - muszą być przezroczyste. Układaj farsz na plastrach i zawijaj.
Krem z dyni:
Dynię nakłuj i piecz w całości w temp. 160°C przez 1 godz. Ostudź, wydrąż środek, zmiksuj miąższ na ciepło z masłem. Dopraw sosem kimchi, solą, pieprzem i ewentualnie zakwaś np. sokiem z limonki.
Sposób podania:
Serwuj ravioli na kremie, skrop olejem chilli i posyp prażonymi pestkami dyni.