Przejdź do głównej treści
Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, wędzonym łososiem i świeżym koprem
Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, wędzonym łososiem i świeżym kopremPlacki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, wędzonym łososiem i świeżym koprem
Kategoria: Dania główne

Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, wędzonym łososiem i świeżym koprem

15 osób
Składniki

• Placki ziemniaczane 30 szt.
• Łosoś wędzony 500 g
• Śmietana 600 ml
• Koper 2 pęczki
• Ocet jabłkowy 5 ml
• Olej 00 ml
• Sól, cukier - do smaku

Przygotowanie

Łososia wędzonego pokrój w drobne paski, dodaj do śmietany i wymieszaj, dodaj ocet jabłkowy i pokrojony drobno koper. Dopraw do smaku solą i cukrem. Placki usmaż na głębokim tłuszczu i podaj z gotowym sosem łososiowym.

Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, wędzonym łososiem i świeżym kopremPlacki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, wędzonym łososiem i świeżym koprem
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, wędzonym łososiem i świeżym koprem
Czego szukasz?
Zamknij
Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, wędzonym łososiem i świeżym koprem
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu