Kategoria: Dania główne
3-4 osoby
Składniki
• Karczek wieprzowy 500 g
• Purée z czosnku 10 g
• Purée z szalotki 20 g
• Majeranek Horeca Aroma - do marynaty
• Sól - do marynaty
• Czarny pieprz świeżo mielony - do marynaty
• Olej roślinny 20 ml
Przygotowanie
W karczek wieprzowy wetrzyj purée z czosnku i szalotki, majeranek, sól oraz pieprz, polej olejem i zawiń w papier do gotowania. Tak przygotowane mięso włóż na noc do lodówki.
Ogrzane do temperatury pokojowej mięso podsmaż na gorącej patelni, a następnie uformuj paczuszki i piecz w temp. 160ºС przez 40 min. lub do momentu, gdy temperatura wewnątrz porcji mięsa osiągnie 78ºС. Ostudź, a następnie pokrój na cienkie plastry.