Kategoria: Dania główne
10 osób
Składniki
• Udo kurczaka kukurydzianego 10 szt.
• Przyprawa grillowa Horeca Aroma - do przyprawienia
• Oregano - do przyprawienia
• Rozmaryn świeży kilka gałązek
• Papryka czerwona 2 szt.
• Papryka zielona 2 szt.
• Papryka żółta 2 szt.
• Pieczarki 6 szt.
• Cebula biała 300 g
• Cebula czerwona 300 g
• Oliwki zielone 100 g
• Oliwki czarne 100 g
• Ser feta 100 g
• Oliwa 100 ml
• Sól i pieprz - do smaku
Przygotowanie
Uda z kurczaka dopraw przyprawą grillową i oregano. Papryki, cebulę i pieczarki pokrój w równe kawałki. Do żaroodpornego naczynia włóż mięso i przykryj je przygotowanymi warzywami, po czym skrop oliwą. Zafoliuj i piecz w temp. 180oC przez ok. 50 minut. Pod koniec pieczenia dodaj oliwki i ser feta pokrojony w kostkę