Przejdź do głównej treści
Pieczone udka z kurczaka po grecku z warzywami
Pieczone udka z kurczaka po grecku z warzywamiPieczone udka z kurczaka po grecku z warzywami
Kategoria: Dania główne

Pieczone udka z kurczaka po grecku z warzywami

10 osób
Składniki

• Udo kurczaka kukurydzianego 10 szt.
• Przyprawa grillowa Horeca Aroma - do przyprawienia
• Oregano - do przyprawienia
• Rozmaryn świeży kilka gałązek
• Papryka czerwona 2 szt.
• Papryka zielona 2 szt.
• Papryka żółta 2 szt.
• Pieczarki 6 szt.
• Cebula biała 300 g
• Cebula czerwona 300 g
• Oliwki zielone 100 g
• Oliwki czarne 100 g
• Ser feta 100 g
• Oliwa 100 ml
• Sól i pieprz - do smaku


Przygotowanie

Uda z kurczaka dopraw przyprawą grillową i oregano. Papryki, cebulę i pieczarki pokrój w równe kawałki. Do żaroodpornego naczynia włóż mięso i przykryj je przygotowanymi  warzywami, po czym skrop oliwą. Zafoliuj i piecz w temp. 180oC przez ok. 50 minut. Pod koniec pieczenia dodaj oliwki i ser feta pokrojony w kostkę

Pieczone udka z kurczaka po grecku z warzywamiPieczone udka z kurczaka po grecku z warzywami
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Pieczone udka z kurczaka po grecku z warzywami
Czego szukasz?
Zamknij
Pieczone udka z kurczaka po grecku z warzywami
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu