Kategoria: Dania główne
Składniki
- Niegładzica tusza
- Sałata rzymska
- Oliwa cytrynowa
- Ziemniaki gotowane
- Mix suszonych grzybów Forrest
- Cebula biała
- Boczek płatki Eat Meat
- Śmietanka 30%
Przygotowanie
24 godziny wcześniej rybę trzymaj w solance 3%. Następnie niegładzicę wyfiletuj i konfituj w 80° w maśle. Rzymską sałatę posól oraz natrzyj oliwą cytrynową. Obsmaż na rozgrzanej patelni. Ziemniaki ugotuj, a następnie obtocz w posypce z wcześniej zmiksowanych suszonych grzybów Forrest.
Przepis na pianę: cebulę z czosnkiem przesmaż na patelni, dodaj boczek w płatkach Eat Meat. Zalej śmietanką 30% i zredukuj. Po ugotowaniu zmiksuj na gładką, jednolitą masę, przetrzyj przez sitko, dopraw solą, pieprzem, czosnkiem oraz gałką muszkatołową. Wlej do syfonu i nabij dwoma nabojami.
Do dekoracji dodaj szczawik zajęczy.