Kategoria: Dania główne
4 osoby
Składniki
• Łosoś 200 g
• Cebula 80 g
• Czosnek 2 zabki
• Oliwa 30 ml
• Pasta curry żółta 100 g
• Mleko kokosowe 600 g
• Mięta 50 g
• Kolendra 40 g
• Orzech nerkowca 60 g
• Ryż - wg uznania
Przygotowanie
Cebulę i czosnek pokrój w kostkę, nastepnie przesmaż na oliwie i dodaj pastę curry. Zalej wszystko mlekiem kokosowym i gotuj, aż pasta rozpuści się w mleku. Posiekaj miętę, kolendrę i orzechy. Nastepnie dodaj połowę porcji ziół i orzechów oraz pokrojonego w dużą kostkę łososia. Całość gotuj jeszcze chwilę.
Sposób podania:
Do głębokiego naczynia nałóż ryż i curry, całość posyp pozostałą porcją mięty, kolendry i orzechów.