• Pierś z kurczaka 350 g
• Ananas 1 szt.
• Purée z szalotki 1 łyżka
• Purée z czosnku1 łyżka
• Pasta curry żółta 1 łyżeczka
• Papryka grillowana 150 g
• Śmietana 40% 200 ml
• Purée kokosowe 100 g
• Papryka słodka Horeca Aroma - do smaku
• Sól - do smaku
• Pieprz - do smaku
• Kolendra - do smaku
Pierś kurczaka i ananasa pokrój w kostkę 2x2 cm. Kurczaka przypraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Przesmaż piersi na patelni razem z cebulą i czosnkiem. Przygotuj 4 arkusze papieru do gotowania, na każdym z nich ułóż kawałki kurczaka, ananasa i papryki. Na górę dodaj śmietanę wymieszaną z pastą curry i purée kokosowym. Następnie z papieru uformuj łódki i zapiecz w temp. 200°C przez ok. 15 min. Przed podaniem posyp gotową potrawę świeżo posiekaną kolendrą.
Danie podaj w papierowych łódeczkach.