Kategoria: Dania główne
1 osoba
Składniki
• Filet z karpia 150 g
• Purée porzeczkowe Ponthier 30 g
• Śmietana 20 ml
• Masło klarowane 3 łyżki
• Kasza pęczak Grano 60 g
• Rodzynki Cook Basic 40 g
• Migdały Cook Basic 30 g
• Cebula 40 g
• Kora cynamonu 12 szt.
• Pieprz cytrynowy - do smaku
• Sól i pieprz - do smaku
Przygotowanie
Cebulę pokrój w piórka, podsmaż na maśle, a następnie dodaj rodzynki i migdały. Podlej purée porzeczkowym. Po zagotowaniu podlej śmietaną i dopraw do smaku.
Pęczak ugotuj z cynamonem do miękkości.
Karpia usmaż na patelni, dopraw pieprzem cytrynowym i ułóż na kaszy, polewając delikatnie sosem.