Kategoria: Dania główne
Składniki
- Grenadier czarny filet
- Tempura Asiya
- Wino R.M. Pinot Noir musujące bezalkoholowe Bench
- Nadbużański mix grzybów marynowanych Forrest
- Ogórek kiszony
- Czerwona cebula
- Jajko
- Majonez Horeca Aroma
- Musztarda Dijon Horeca Aroma Premium
- Frytki z batatów
Przygotowanie
Oczyść filet i wytnij porcje ok. 200 g. Przygotuj solankę 3%, zostaw w niej rybę na noc. Następnego dnia, z tempury Asiya i bezalkoholowego wina musującego Bench lub kombuchy Blanc Flora przygotuj gęste ciasto. Rybę obtocz najpierw w tempurze, następnie w cieście i usmaż w 160° na złoty kolor.
Przygotowanie sosu tatarskiego: nadbużański mix grzybów marynowanych pokrój, następnie dodaj pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego oraz czerwoną cebulę oraz tarte, ugotowane jajko. Dodaj majonez oraz odrobinę musztardy Dijon, chrzan, sól i pieprz do smaku.
Usmaż frytki z batatów. Gdy są chrupiące odsącz je z tłuszczu.
Wszystko wyłóż na talerz.