Przejdź do głównej treści
Czarne tagliatelle
Czarne tagliatelleCzarne tagliatelle
Kategoria: Dania główne

Czarne tagliatelle

10 osób
Składniki

• Tagliatelle czarne Zini 800 g
• Oliwa pomace 50 ml
• Cebula 100 g
• Czosnek 4 ząbki
• Tomato pronto Cook Basic 400 ml
• Pesto bazyliowe Ginos 50 g
• Szparagi 100 g
• Bób 100 g
• Brokuły 100 g
• Pomidory koktajlowe 100 g
• Cebulka marynowana Ginos 100 g
• Oliwa chilli Ollio – do smaku
• Grana padano płatki – do smaku
• Kawior Masago – do dekoracji
• Sól, pieprz – do smaku

Przygotowanie

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni z oliwą przesmaż cebulę i czosnek, a następnie tomato pronto. Całość zredukuj, dodaj pesto bazyliowe. Makaron wymieszaj z sosem. 

Na osobnej patelni zblanszuj świeże warzywa: szparagi, bób, brokuły. Dopraw solą i pieprzem.

Sposób podania:
Makaron z sosem wyłóż na talerz. Danie udekoruj warzywami, płatkami sera grana padano i skrop oliwą chilli. Do sosu możesz dodać owoce morza, np. krewetki.

Czarne tagliatelleCzarne tagliatelle
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Czarne tagliatelle
Czego szukasz?
Zamknij
Czarne tagliatelle
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu