• Tagliatelle czarne Zini 800 g
• Oliwa pomace 50 ml
• Cebula 100 g
• Czosnek 4 ząbki
• Tomato pronto Cook Basic 400 ml
• Pesto bazyliowe Ginos 50 g
• Szparagi 100 g
• Bób 100 g
• Brokuły 100 g
• Pomidory koktajlowe 100 g
• Cebulka marynowana Ginos 100 g
• Oliwa chilli Ollio – do smaku
• Grana padano płatki – do smaku
• Kawior Masago – do dekoracji
• Sól, pieprz – do smaku
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni z oliwą przesmaż cebulę i czosnek, a następnie tomato pronto. Całość zredukuj, dodaj pesto bazyliowe. Makaron wymieszaj z sosem.
Na osobnej patelni zblanszuj świeże warzywa: szparagi, bób, brokuły. Dopraw solą i pieprzem.
Sposób podania:
Makaron z sosem wyłóż na talerz. Danie udekoruj warzywami, płatkami sera grana padano i skrop oliwą chilli. Do sosu możesz dodać owoce morza, np. krewetki.