Mięso:
• Łopatka wieprzowa wolnogotowana 2 kg
• Sos barbecue Horeca Aroma Premium 200 g
Sos musztardowo-miodowy:
• Musztarda dijon Horeca Aroma Premium 150 g
• Musztarda francuska 30 g
• Miód wielokwiatowy 50 g
• Olej z pestek winogron 100 g
Dodatki:
• Bułka ziemniaczana jasna 10 szt.
• Ogórki kanapkowe 500 g
• Pomidor 500 g
• Cebula 200 g
• Frytki z batatów 2 kg
• Pomidorki koktajlowe – do dekoracji
Mięso:
Łopatkę wieprzową natrzyj sosem barbecue i zapiekaj w piecu w temp. 200°C przez 20 min.. Lekko ostudzone poszarp.
Sos musztardowo-miodowy:
Połącz ze sobą musztardy: dijon i francuską oraz miód, następnie stopniowo dolewaj olej, cały czas mieszając.
Dodatki:
Cebulę i pomidora pokrój w plastry.
Frytki z batatów usmaż na rozgrzanej fryturze.
Bułkę przekrój na pół, zapiecz w piecu.
Sposób podania:
Górną i dolną część bułki wysmaruj sosem. Nałóż szarpaną wieprzowinę oraz warzywa. Podawaj z frytkami z batatów.