Nowość
Kategoria: Burgery
3 osoby
Składniki
Składniki na kotleta:
- Mięso wołowe na burgery 500 g
- Kiełbaski chorizo 100 g
- Natka pietruszki 40 g
- Pieprz/sól do smaku
Papryka w occie balsamicznym:
- Papryka paski mix 400 g
- Cukier trzcinowy 1 łyżeczka
- Ocet balsamiczny 20 ml
- Sól/pieprz do smaku
Dodatki:
- Mini bułka hamburger Grano 3 szt.
- Sałata karbowana 450 g
- Ser Manchego 3 plastry
Przygotowanie
Mięso z kiełbasek chorizo wyjmij z flaka. Wymieszaj je z mięsem wołowym i siekaną pietruszką. Dopraw do smaku, uformuj burgery o preferowanej wadze.
Paprykę przesmaż na mocno rozgrzanym tłuszczu. Dodaj cukier i skarmelizuj. Podlej octem, odparuj. Dopraw do smaku i wystudź.
Sposób podania:
Bułkę zgrilluj od strony miękiszu, mięso wysmaż na wybrany stopień, po przewróceniu mięsa połóż na niego ser. Burgera złóż warstwowo: dół bułki, sos, sałata, mięso z serem, papryka, góra bułki.