Przejdź do głównej treści
Burger z chorizo i serem manchego
Burger z chorizo i serem manchegoBurger z chorizo i serem manchego
Nowość
Kategoria: Burgery

Burger z chorizo i serem manchego

3 osoby
Składniki

Składniki na kotleta:

  • Mięso wołowe na burgery 500 g
  • Kiełbaski chorizo 100 g
  • Natka pietruszki 40 g
  • Pieprz/sól do smaku

Papryka w occie balsamicznym:

  • Papryka paski mix 400 g
  • Cukier trzcinowy 1 łyżeczka
  • Ocet balsamiczny 20 ml
  • Sól/pieprz do smaku

Dodatki:

  • Mini bułka hamburger Grano 3 szt.
  • Sałata karbowana 450 g
  • Ser Manchego 3 plastry
Przygotowanie

Mięso z kiełbasek chorizo wyjmij z flaka. Wymieszaj je z mięsem wołowym i siekaną pietruszką. Dopraw do smaku, uformuj burgery o preferowanej wadze.

Paprykę przesmaż na mocno rozgrzanym tłuszczu. Dodaj cukier i skarmelizuj. Podlej octem, odparuj. Dopraw do smaku i wystudź.

Sposób podania:
Bułkę zgrilluj od strony miękiszu, mięso wysmaż na wybrany stopień, po przewróceniu mięsa połóż na niego ser. Burgera złóż warstwowo: dół bułki, sos, sałata, mięso z serem, papryka, góra bułki.

Paweł Fajfrowski
Autor przepisu
Paweł Fajfrowski
Burger z chorizo i serem manchegoBurger z chorizo i serem manchego
Burger z chorizo i serem manchego
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Burger z chorizo i serem manchego
Czego szukasz?
Zamknij
Burger z chorizo i serem manchego
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu