Kategoria: Burgery
5 osób
Składniki
- Bułka hamburgerowa ciemna
- Masło 80 g
- Majonez 200 g
- Burger Black Angus 5 szt.
- Ser halloumi 300 g
- Chorizo pikatne
- Pomidor 200 g
- Rukola 80 g
- Limonka 1 szt.
- Orzechy ziemne prażone niesolone Cook Basic 20 g
- Ser Grana Padano 30 g
- Czosnek 2 ząbki
- Oliwa 100 ml
- Sałata rzymska 400 g
- Sos winegret 50 ml
- Frytki supercienkie 5 mm - sugerowana porcja - 60 g
Przygotowanie
Sposób przygotowania:
Ser halloumi pokrój w plastry ok. 0,5 cm, jak i chorizo. Zgrilluj na patelni. Pomidory sparz i obierz ze skóry, następnie pokrój w grube plastry. Z rukoli, limonki, prażonych orzeszków ziemnych, sera Grana Padano, czosnku i oliwy przygotuj pesto. Sałatę i burgera ugrilluj. Bułkę wieloziarnistą zrumień na teflonowej patelni z odrobiną masła.
Sposób podania:
Bułkę posmaruj majonezem, następnie na spód wyłóż burgera. Kolejno wyłóż ser, chorizo, pimidora, pesto, na wierzch połóż frytki. Burgera podawaj z grillowaną sałatą skropioną winegretem.